Wednesday, January 21, 2009

~ And The Line Is Engage Again ~

Last week, Julia balik kejap ke Malaysia. And as usual, she will try to meet few friends. Dan kali nih, Julia telah memilih untuk ke Tenji, lunch buffet on Friday. Sayang sekali, aku tak dapat join since aku baru jer ambik cuti untuk jaga Irfan yang demam pada minggu yang sama.

Aku dah lama dengar pasal Tenji nih, a japanese buffet restaurant sama macam Jagoya. Tenji terletak di Solaris, Mont Kiara. Dan bila Julia kata mahu ke Tenji, aku cukup suka tapi bila mendengar yang time dia waktu lunch di hari bekerja, hati aku kembali tak ceria. Lagi pulak bila menatap photo-photo Julia dan Wana yang seronok menghirup fresh oysters sebesar tapak tangan. Huhuhuhuhu, tak boleh jadi nih.

Wana pulak bagi info yang lunch promo masih on hingga CNY. Aku apa lagi dengan cargas mencari info pasal Tenji di website mereka. Yup betul promo still on without time limit seperti their 1st and 2nd promo.




Aku bagitau Nid dan Huzz, dan dorang setuju nak pegi on 2 Feb since KL cuti hari Wilayah. I need to make a reservation first. Hmmm terbayang-bayang oyster sebesar tapak tangan tu masuk ke tekak.

Lepas dapat nombor phone Tenjii, aku start calling them from 11 am (reservation start from that time). Tak dapat. Error. The number macam pelik giler. Even aku call dari office pun, tak boleh complete dialling number tu. Geram... aku terus google for other numbers, nasib baik aku jumpa satu lagi number. Nombor yang ini pulak, asyik la engage. Aku dapat la few times ringing tone, tapi tak de sape angkat.

OMG! How they do business kalau phone line pun diorang tak jaga? I've tried calling them whole day and the result is the same. Its either engange tone or ringing tone without answer. Frustrated, aku just made a conclussion to go there without any reservation. Bukan apa, few review aku baca dalam internet yang mengatakan, do your reservation coz Tenji is usually full house during their lunch promo.



So tadi, sebelum aku keluar dari office, I decide to give them a last call. I got a ringing tone. Kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring kring, "Hello Tenji".

Aku terkedu, "Hello Tenji"... err err Hello... nama saya Mona dan saya nak buat reservation untuk 2hb."

"Ok, biar saya tuliskan di sini, untuk berapa orang?"

"4 orang"

"Ok, done. Your reservation number is XXXXX"

"Ok, thank you".

Click!

Aku letak phone dengan wajah tak percaya. Eh... aku baru saja dapat book Tenji for lunch on 2hb. Alamak... aku lupa nak kasi tau 2hb Feb? Errrr korang rasa diorang paham tak bila aku sebut jer 2hb tu? Mana tau 2hb Mac ker hape kan? Huhuhuhuhuhu

So aku dail semula nombor Tenji... dan.... the line was engage again!

Want to try your luck?

Location : 1st Floor, Block L, SohoKL, Solaris Mont Kiara, 50480 KL (above Cold Storage)

Tel : 1700-80-1818 (The weird phone number)

TeL; 03- 62036896 (Try this one again and again and again and again ok!)

new info yang aku dapat, we can sms them for booking.. aku jumpa kat Solaris Mont Kiara website and here is the number... 0169209007 & 0169209008.

2 comments:

Julia Idaly said...

Ahhhhhhhhhhhhh, Mona, really sorry, sebab aku terpaksa buat time orang kerje that day. Wana plak dia sampai amik cuti lagi tuuuuuuu.... Haniza plak bikin bisnes sendiri so dia memang anytime free... Wati & Enn macam ur case, tak free cause keje. Tak pa, next time kita lepak on Saturday lak ekkkk.....or maybe after office hours!!! Really sorry mate, aku plak time tu, hari tu je free... catch u again soon!

Batdeaz ~ i'm keeping the other half said...

it's ok.. i've secured a booking on 2nd Feb.. hehehehe.. next time kita cuba tempat lain plak

 
design by suckmylolly.com