Saturday, April 11, 2009

Online Shopping For Shawls

Nampak perubahan kat blog nih? Tak? Ada nampak sket? Yup, aku tengah wat sedikit upgrading pada muka blog aku nih. Yelah aku dok sebuk usha blog orang, ada lagu, ada pc games etc. Huh! Jeles la plak. So aku add la music player. Heh! Aku pasti sekarang tinge korang tengah mendengar lagu Lucky from Jason Mraz & Colbie. Tak banyak lagu dalam tu ada 7 jer. Saja aku buat testing. Nanti aku tambah lagi.

Then aku tambah feedjit. Nak tengok korang dari mana. Yelah, ramai yang masuk tak tinggal jejak. Tinggal-tinggal la jejak sket. Boleh kita saling kenal mengenal. Cewah!

Off late nih, aku suka layan blog yang jual shawl online. Ada juga dah try beli selai. Dulu tak berani sangat nak pakai shawl. Rasa cam orang tua. La nih, shawl dah lawa-lawa. Tapi aku aim satu shawl nih, sangat lawa. Retro design and very colourful. Tak tau la boleh re-stock ke tidak shawl tu. Aku cenggini la, selalu dorang update jer shawl baru musti miss.

Tapi tulah, shopping online nih especially shawl, korang kena tengok dan bandingkan harga coz different blog yang ada corak dan warna shawl yang sama maybe harga jualnya berbeza. Biasa la kan, adat orang berniaga. Dan adat aku sebagai orang yang mempunyai kuasa beli ialah untuk membandingkan few blogs untuk mencari harga yang terendah atau pun reasonable. Dan dari pemerhatian aku, chiffon, polyesters & viscose mix shawl range harganya dari RM10 - RM16. Dan dari pemerhatian aku jugak, hanya ada few blogs yang design shawlnye sangat menarik.

Kat sini, I just mention 2 dari puluhan shawl blogshop yang ada. Blog yang pertama, aku pernah purchase 1 shawl from her. Yang ke dua, aku baru wat pre-order. Yes, shawl cantek yang very colourful. If you are looking to revamp your muslimah looks, maybe you can give them a try!

The 1st Blogshop ~


Click the picture to go the the blogshop

I've bought 1 shawl from her blogshop. Nice and fast delivery. Tengah tunggu shawl lain yang cantik-cantik so that I can purchase from her again.

The 2nd Blogshop ~


Click the picture to go the the blogshop

They call their blogshop Da Marvellous Shawl. Suits them! They do have marvelous shawl. Nih baru try order selai dari diorang. Hope they serve well as the 1st blogshop.

Ada satu lagu blogshop yang selalu aku singgah untuk tengok baju. In my size! Tapi lately nih my size always sold out. Huhuhu. Tapi tu kisah lain. Kalau aku dah berjaya purchase from them one day, nanti baru leh aku cerita. Till then, happy shawls shopping!








2 comments:

- Teratak Halyz - said...

Singgah-singgah ler cuci mata ke blog akak. Ada pelbagai designer shawls. Then compare kan harga dengan tempat lain :)

http://teratak-halyz.blogspot.com

nabiha said...

hai.. try singgah radiusite.. but harga mahal sket kot.. tp blog die confirm x memeningkan kepala.. like few blogs.. huhu.. just as recommendation.. shawl die slalu sold out..

 
design by suckmylolly.com